Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF mistet 1600 medlemmer. Avviser at det hadde noe med Pride-deltakelsen å gjøre

82 meldte seg ut få dager etter paraden.

 KrF-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa deltok under Pride-paraden i Oslo i juni.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 KrF-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa deltok under Pride-paraden i Oslo i juni. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved årsskiftet hadde partiet i overkant av 27 000 betalende medlemmer. Det er nær 1600 mindre enn for et år siden, ifølge Dagen.

I løpet av de siste ti årene har KrF mistet over 12 000 medlemmer.

- Vi skulle selvfølgelig ønsket at den trenden ikke var slik, og vi gjør det vi kan for å rekruttere nye medlemmer, sier generalsekretær Hilde Frafjord Johnson til avisen.

Frafjord Johnson mener det ikke er noen sammenheng mellom utmeldingene og partileder Knut Arild Hareides deltakelse i Pride-paraden i Oslo i fjor sommer.

I slutten av juni i fjor ble det kjent at 82 personer meldte seg ut av KrF, få dager etter at Hareide deltok i homoparaden. Deltakelsen i paraden førte også til uro i konservative deler av partiet.

Fire av 14 fylkesledere i KrF mente at Hareide ikke burde deltatt i paraden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling