KrF-nestleder Eriksen tar gjerne over

KrFs nestleder Dagrun Eriksen kan tenke seg å ta over ledervervet etter Høybråten.

I FJOR:  Dagfinn Høybråten sammen med 1. nestleder Dagrun Eriksen (i midten) og 2. nestleder Inger Lise Hansen, etter at de tre ble gjenvalgt på landsmøtet til Kristelig Folkeparti i Kristiansand i fjor. Foto: Scanpix
I FJOR: Dagfinn Høybråten sammen med 1. nestleder Dagrun Eriksen (i midten) og 2. nestleder Inger Lise Hansen, etter at de tre ble gjenvalgt på landsmøtet til Kristelig Folkeparti i Kristiansand i fjor. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KrFs nestleder Dagrun Eriksen har forståelse for at Dagfinn Høybråten takker av som partileder til våren. Hun sier hun kan tenke seg å ta over ledervervet.

- Min holdning har alltid vært å ta de jobbene partiet har bedt meg om å gjøre. Jeg er glad i partiet, og vil være positiv til å bidra, her eller der, sier Dagrun Eriksen til Fædrelandsvennen.

Overfor avisa nøler hun ikke med å fremme sitt eget kandidatur - sammen med stortingspolitikerne Knut Arild Hareide, Hans Olav Syversen og Line Henriette Holten Hjemdahl.

- Det er i hvert fall ikke sånn at jeg lukker noen dører i kveld, fastslår Eriksen.

At Dagfinn Høybråten lørdag kveld gjorde det kjent at han trekker seg som partileder neste år, og fra norsk politikk etter stortingsvalget i 2013, sier hun er forståelig.

- Etter valget sa vi at vi må se på om vi er de rette og har gjort det rette. Jeg tar til etterretning at Dagfinn har gjort sin vurdering. Han har vært partileder lenge, det har vært tunge tider og mye nedadgående, sier Eriksen, som ikke kjente til partikollegaens beslutning før den ble kjent på NRK Dagsrevyen lørdag kveld klokken 19.

(NTB)