Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF-nestleder mener abortleger fungerer som «ekspeditører»

Kristelig Folkepartis nestleder Dagrun Eriksen forsvarer i et innlegg i Klassekampen det omstridte forslaget fra partiets programkomité om obligatorisk refleksjonstid for kvinner som vil ta abort.

FORSVARER FORSLAG: KrF-nestleder Dagrun Eriksen forsvarer det omstridte abortforslaget. Foto: Ned Alley
FORSVARER FORSLAG: KrF-nestleder Dagrun Eriksen forsvarer det omstridte abortforslaget. Foto: Ned Alley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi mener at det vil være en fordel om den abortsøkende får en refleksjonstid før hun utfører aborten. En obligatorisk refleksjonstid må selvsagt praktiseres slik at den ikke kommer i konflikt med de tidsfristene som er i abortloven. Det vil si at refleksjonstiden må vike i de tilfellene det ikke er rom for den», skriver Eriksen som har ledet komiteen.

Hun mener at Norges abortlov og praktiseringen av den ikke fungerer tilfredsstillende og viser til at både Tyskland, Nederland og Finland har forpliktende rådgivning og/eller obligatorisk refleksjonstid innarbeidet i sin nyere abortlovgivning.

Ifølge Eriksen har mange fått mangelfull informasjon og skriver at legen mer eller mindre fungerer som «ekspeditør».

«Refleksjonstid er ikke et virkemiddel for å få kvinnen til å ombestemme seg eller endre beslutningen hun eventuelt har tatt, men for å sikre henne tid til å tenke gjennom den informasjonen hun har fått», skriver hun videre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart