POSITIV:  Forslaget til Sp er veldig spennende og et konstruktivt spor, sier Knut Arild Hareide.  Foto: Hans A.  Vedlog/Dagbladet
POSITIV: Forslaget til Sp er veldig spennende og et konstruktivt spor, sier Knut Arild Hareide. Foto: Hans A. Vedlog/DagbladetVis mer

Krf og Frp positive til personvernkompromiss

Tross skarp kritikk fra Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Både Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet er positive til Senterpartiets forslag om et nasjonalt kompromiss om personvern.

Selv om Høyres leder Erna Solberg har kritisert forslaget kraftig, og beskyldt Sp for å lage EU-kamp av personverndebatten, gir partiets kolleger på den borgerlige siden sin støtte til forslaget.

- Forslaget til Sp er veldig spennende og et konstruktivt spor. Det kan bli et bredt, nasjonalt forlik uten Ap. Det er første gang det har skjedd på det jeg kan huske, sier KrFs talsmann i datalagringsdebatten, Knut Arild Hareide, til Nationen.

Til tross for Solbergs reaksjon på utspillet, tror Hareide at Høyre kan komme til å støtte kompromissforslaget til Sp.

- Hun bør se på helheten for Høyre. Når dette blir debattert i stortingsgruppa, kan det hende partiet er mer positive til forslaget, sier Hareide.

Også Frps talsmann i datalagringsspørsmålet, Bård Hoksrud, er positiv til å forsøke å finne et nasjonalt kompromiss.

- I Frp er vi opptatt av å finne en annen løsning enn EUs datalagringsdirektiv. Vi ønsker en løsning kom kan sikre at politiet får gjøre jobben sin. Men vi ønsker ikke å gi politiet carte blanche, sier Hoksrud, som er svært kritisk til Solbergs reaksjon på forslaget og kaller det en trist avsporing av debatten.

(NTB)