PRESSES:  Høyre-leder Erna Solberg mener helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) må vurdere om dagens ledelse i Helse sør-øst er den rette når helseforetaket skal igjennom historiens største omstillingsprosess i helsesektoren. Her holder helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen innlegg under Samhandlingskonferansen 2010. Foto: Erlend Aas / Scanpix
PRESSES: Høyre-leder Erna Solberg mener helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) må vurdere om dagens ledelse i Helse sør-øst er den rette når helseforetaket skal igjennom historiens største omstillingsprosess i helsesektoren. Her holder helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen innlegg under Samhandlingskonferansen 2010. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

KrF og Høyre krever handling fra helseministeren

Solberg og Hareide legger press på Anne-Grete Strøm-Erichsen for å fjerne ledelsen ved Helse sør-øst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg mener helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) må vurdere om dagens ledelse i Helse sør-øst er den rette når helseforetaket skal igjennom historiens største omstillingsprosess i helsesektoren.

De ansatte ved sykehuset mener måten prosessen blir gjennomført på rammer pasientene.

- Det er åpenbart at det har skåret seg fullstendig. Slike omstillinger krever at det er tillit mellom de ansatte og ledelsen. Vi mener det er helseministerens ansvar å vurdere om det er riktig ledelse som sitter nå, og om det er mulig å gjenopprette tilliten slik at denne omstillingen kommer tilbake på sporet, sier Solberg til NRK.

Krever handling De ansatte mener manglende ressurser fører til redusert bemanning og dårligere tilbud.

Det går til sjuende og sist ut over pasientsikkerheten, mener de, og peker blant annet på feilmedisinering og manglende medisinering.

- Det er veldig kritiske meldinger fra de faglig ansatte ved sykehusene. Når både Sykepleierforbundet og Legeforeningen er så tydelige, mener vi det er behov for handling fra statsrådens side, sier leder Knut Arild Hareide i Kristelig Folkeparti.

- Flere ansatte nå Den administrerende direktøren ved Oslo universitetssykehus gikk av i juni, og det jobbes fortsatt med å finne en erstatter. Departementet følger omstillingen i Oslo universitetssykehus tett, ifølge statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet.

Han understreker at helseministeren har tillit til Helse sør-øst.

- Det er mange flere ansatte per pasient nå enn tidligere. Likevel får vi meldinger om at de ved enkelte avdelinger opplever å være for få per pasient. Det griper vi fatt i, sier Kåss. (©NTB)