KrF og SP fram

Kjell Magne Bondevik stakk av med seieren etter budsjettforhandlingene. På en ny partimåling går KrF fram med 3,5 prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen klarte sentrumskameratene å flytte på 20 milliarder kroner i Aps opprinnelige budsjettforslag - den største endringen noensinne. Flyttesjauen halverte matmomsen og fjernet konjunkturavgiften. Suksessen synes på målingen for november som Din Mening/Norsk Statistikk foretok i slutten av forrige uke. KrF går fram til 15,5 prosent (+ 3,5). Senterpartiet får 7,1 prosent (+1,1), og dette er SPs beste måling siden mars i fjor, skriver Nationen.

Liten Ap-framgang

Ap får 25,5 prosent oppslutning i målingen, en framgang på 1,3 prosentpoeng siden oktober. Framgangen til tross - resultatet er nok skuffende for partiet. Jens & Co klarte seg gjennom budsjettforhandlingene med regjeringstaburettene i behold, i tillegg til at de hadde partilandsmøte så seint som forrige helg. Landsmøter gir normalt et hopp på partibarometrene, siden mye fokus blir rettet mot partiet og dets politikk.

Også på denne målingen raser FrP nedover etter de siste månedenes skyhøy oppslutning. Men ikke verre enn at de fremdeles er størst, med sine 26,1 prosent (-4,0).

For de andre partiene er endringene små. SV: 7,3 % (-0,9), Venstre: 3,6 % (-1,5), Høyre: 12,2 % (+0,8) og RV: 1,3 (-0,6).

<B>FRAM OG OPP:</B> En oppstemt Bondevik under forrige ukes budsjettforhandlinger. I tillegg til forhandlingene, vant han også velgerne.