- KrF og Venstre ble lurt i forhandlingene om asylbarn

Det går mot en innstramming og ikke en åpning for barnas beste, mener SVs Karin Andersen.

FØLER SEG NORSKE:  Familien AlZanghari har bodd nær ni år i Namsos, men ble utvist til Jordan for halvannet år siden. Nå håper de at deres anke i Oslo tingrett fører til at de kan reise tilbake til Norge igjen. I Jordan lever familien under vanskelige kår og de syv søstrene har ikke tilgang til skolegang. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FØLER SEG NORSKE: Familien AlZanghari har bodd nær ni år i Namsos, men ble utvist til Jordan for halvannet år siden. Nå håper de at deres anke i Oslo tingrett fører til at de kan reise tilbake til Norge igjen. I Jordan lever familien under vanskelige kår og de syv søstrene har ikke tilgang til skolegang. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga skrev Dagbladet om de syv søstrene i Namsos, som har blitt utvist fra Norge etter at flesteparten av barna har bodd det meste av sine leveår i Namsos.

Venstre-leder Trine Skei Grande var kritisk, og er bekymret for at barnefamilier kan være lettere å utvise enn kriminelle for Politiets utlendingsenhet når det er viktig for regjeringen å ha et høyt utvisningstall. Hun viser til samarbeidsavtalen mellom den blåblå regjeringen og KrF og Venstre. Her mener Grande at barnas beste skal telle mer i asylsaker.

- Lurt eller ikke forstått SVs Karin Andersen er ikke enig.

- Når Skei Gande sier dette, snakker hun mot bedre vitende. Asylavtalen de har inngått er en innstramming. Å vente på den hjelper ingen. Jeg tror de ble lurt i forhandlingene og at de ikke forstod at de gikk i fella da de gikk med på dette. Enten ble de lurt og ikke forstod, ellers så prøver de å lure alle, sier Andersen.   

Rekordmange asylsøkere har blitt sendt ut av Norge siden de blåblå kom til regjeringsmakta. Hittil i år er 75 såkalt lengeværende asylbarn blitt tvangsutsendt. 32 av dem bare i september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer