Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- KrF og Venstre bør bevege seg mot venstre

Mener Åslaug Haga.

GIR RÅD: Eks-Sp-leder Åslaug Haga. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
GIR RÅD: Eks-Sp-leder Åslaug Haga. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tidligere senterpartileder Åslaug Haga mener at Kristelig Folkeparti og Venstre vil gjøre det bedre hvis partiene orienterer seg mot venstre i norsk politikk.

Det er i en kronikk i Dagsavisen torsdag at Haga tar til orde for at de to sentrumspartiene bør se til venstre for å få gjennomslag for sin politikk.

«Raushet fra Ap i de kommende regjeringsforhandlingene vil kunne legge grunnlaget for at KrF og Venstre kan orientere seg mot venstre. Jeg tror mange ville glede seg over et samlet sentrum i samarbeid mot venstre,» skriver Haga i kronikken.

Men verken KrF eller Venstre lar seg lokke av Haga.

- De rødgrønne er ikke et alternativ for Venstre. Venstre er trygt plassert på borgerlig side - i opposisjon til dagens regjering, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

KrF-leder Dagfinn Høybråten synes heller ikke at Hagas ønske er noe å trakte etter.

- Vi er skuffet over valgresultatet, men beholder ti mandater og har fått inn en veldig god gruppe med mange unge talenter. Vi kommer nå til å fokusere på å bygge KrF og ikke bry oss så mye om andre partier. Vi vil samarbeide med dem vi er enige med fra sak til sak, sier Høybråten.

(NTB)

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!