KrF og Venstre fillerister Anundsen i asylbarn-saken

Justisminister Anders Anundsen (Frp) og regjeringen er i hardt vær etter ny asylbarn-avsløring.

INNBITT: KrFs Hans Olav Syversen la lite mellom da han i dag gikk løs på justisminister Anders Anundsen (Frp) og regjeringens håndtering av asylbarn-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INNBITT: KrFs Hans Olav Syversen la lite mellom da han i dag gikk løs på justisminister Anders Anundsen (Frp) og regjeringens håndtering av asylbarn-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen var svært innbitt da han tok opp asylbarnsaken med statsministeren under Stortingets spørretime onsdag.

- Jeg må ærlig talt si at dette begynner å bli en veldig trist sak i seg selv, og det begynner å bli en vanskelig sak i forholdet mellom regjeringen og KrF og Venstre, fastslo han.

Avtalebrudd Bergens Tidende offentliggjorde mandag at politiet skal ha fått instruks om å prioritere lengeværende asylbarn framfor kriminelle asylsøkere i fjor for å oppnå fastlagte mål om antall utsendelser.

- Det innebærer i realiteten at den avtalen vi har inngått med regjeringen, undermineres og har blitt underminert over tid. Jeg vil vite om dette er justisministerens verk alene, eller noe hele regjeringen står bak, sa Syversen.

Statsministeren svarte at hun ikke mener det er grunnlag for å trekke de konklusjonene Bergens Tidende har gjort ut ifra tallmaterialet som foreligger.

Hun slo også fast at det er vanskelig for henne å snakke om saken når kontroll- og konstitusjonskomiteen har åpnet sak og skal avholde høring om forholdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer