FÅR NEI: Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen i Oslo holder døren åpen for samarbeid med sentrum etter kommunevalget 14. september, men får nei fra sentrumspartiene i Oslo.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FÅR NEI: Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen i Oslo holder døren åpen for samarbeid med sentrum etter kommunevalget 14. september, men får nei fra sentrumspartiene i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

KrF og Venstre gir Ap i Oslo en kald skulder

Liten støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen i Oslo holder døren åpen for samarbeid med sentrum etter kommunevalget 14. september, men får nei fra sentrumspartiene i Oslo.

Oslo har hatt borgerlig styre siden 1997. I dag er det Høyre, Venstre og KrF som styrer i hovedstaden, i et budsjettsamarbeid med Frp.

- Vi har ingen planer om å skifte samarbeidspartnere, fastslår Kristelig Folkepartis gruppeleder i Oslo Erik Lunde, overfor Aftenposten.

Venstre sier spørsmålet ikke har vært noe tema i partiet.

- Vi går til valg på byrådssamarbeid med Høyre og KrF, sier leder Espen Ophaug.

Raymond Johansen holder på sin side døren åpen for alle, bortsett fra Høyre og Frp.

- Jeg er åpen for å snakke med alle partier som ønsker en annen retning, sier han til Aftenposten.

Både SV og Rødt understreker at Johansen må vende seg til dem hvis Ap ønsker en ny retning.

- KrF og Venstre vil aldri være med på å innføre eiendomsskatt. Det er ett eksempel på hvorfor jeg mener Ap må komme til oss på venstresiden, sier SVs gruppeleder Marianne Borgen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener det er umulig for Ap å komme utenom Rødt, som i dag har to av 59 representanter i bystyret.

- På nasjonalt nivå er strategien deres å få med KrF og Venstre, så det er ikke overraskende hvis en del i Oslo Ap ønsker det, men da blir det ingen ny politisk kurs, sier Moxnes til Aftenposten.

(NTB)