KrF og Venstre krever mer for å løse budsjettfloke

KrF har ingen planer om å ha kontakt med folk fra Høyre eller Frp før budsjettsamtalene formelt starter igjen søndag. Venstre og KrF krever «nye ting» og mer penger på bordet.

KREVER MER: KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande krever mer for å fortsette budsjettforhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KREVER MER: KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande krever mer for å fortsette budsjettforhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De parlamentariske lederne fra Høyre og Fremskrittspartiet og deres kolleger fra støttepartiene Venstre og KrF gikk torsdag kveld fra hverandre etter et kort møte på Stortinget.

Der ble de enige om å jobbe hver for seg fram til et nytt forhandlingsmøte søndag.

KrF svarer slik på spørsmål om hvordan partiet vil bruke tiden, og om det er utelukket med noen form for kontakt med Høyre og Frp i den tre dager lange pausen:

- Dette vil vi drøfte fredag. Vi møter ikke Høyre og Frp før søndag, sier kommunikasjonsrådgiver Dag Andreas Fedøy til NTB.

Nye ting på bordet KrF-kilder antyder at partiet kommer til å jobbe internt og sammen med Venstre i påvente av at samtalene skal komme i gang igjen på søndag.

Venstre ønsket sent torsdag kveld ikke å si noe til NTB om hvordan partiet ser for seg å bruke fredag og lørdag. Men tidligere på kvelden sa parlamentarisk leder Trine Skei Grande dette:

- Vi må jobbe både med å få penger på bordet som vi kan omdisponere på en klok måte, og vi må se på hvilke prioriteringer vi har innenfor de forslagene vi selv har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer