KrF og Venstre under sperregrensa i ny TV 2-måling

Krisetall for samarbeidspartiene til regjeringa.

HODEBRY FOR VENSTRE: 
Venstre-leder Trine Skei Grande mener det partiet har fått gjennomslag for ikke har kommet godt nok fram. Foto: NTB Scanpix
HODEBRY FOR VENSTRE: Venstre-leder Trine Skei Grande mener det partiet har fått gjennomslag for ikke har kommet godt nok fram. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Begge regjeringens støttepartier får svi i fersk TV 2-gallup.

På målinga går Arbeiderpartiet mest fram, mens både KrF og venstre havner under sperregrensa på målinga TNS Gallup har laget for TV 2 i april.

Frp med jubeltall KrF får en oppslutning på 3,9 prosent (-0,8), og ville bare fått to mandater på Stortinget. Venstre får bare 3,5 prosent (- 0,9), og ville bare kommet inn på Stortinget fra Oslo og Akershus, dersom dette var valgresultat.

Ap går frem med 2,2 prosentpoeng, og Frp går fram 0,7 prosentpoeng til 16,5, høyeste oppslutningen målt siden de gikk inn i regjering.

Målinga er også hyggelige nyheter for Sv som lå på 4-poengsstreken, men som nå ligger på 4,4 prosent. De grønne går ned 0,2 prosentpoeng til 3,0. Sp er fjerde største parti med 6,2 prosent, og går opp 0,1 prosent.

Med disse resultatene ville Arbeiderpartiet fått 66 mandater, Høyre 46, Fremskrittspartiet 31, Senterpartiet 12, SV 8, Kristelig Folkeparti 2, Venstre 2, De Grønne 1 og Rødt 1, skriver TV 2.

Legger skylda på regjeringa Bakgrunnstallene viser Venstre har mistet sju av ti velgere som stemte på partiet ved forrige valg.

- Vi må få fram hva vi får gjennomslag for, det er alltid krevende for de minste partnerne, sier Venstreleder Trine Skei Grande til TV 2. Hun legger deler av skylda over på regjeringa.

- Jeg tror regjeringen er for dårlig til å vise de gjennomslagene som sentrumspartiene faktisk får og er lite for god til å kare seirene inn under seg selv og ikke vise hva vi får igjennom, sier Skei Grande.

Uenige Målinga kommer samme dag som Sylvi Listhaug (Frp) la fram den nye asylpolitikken, som regjeringa kaller for en av «Europas strengeste».

- Vi ønsker å sørge for at vi ikke er mer liberale enn våre naboer er, og da må vi føre en streng politikk. Det forslaget som foreligger nå, vil sørge for at vi er blant de strengeste ja, sa Listhaug til Dagbladet.

Venstre og KrF har aldri vært enige i de nye innstrammingstiltakene.

- Jeg er skuffet over at Frp har fått så mye gjennomslag for sin politikk i Høyre. Høyre har gitt Frp muligheten til å utfordre internasjonale lover. Det håper jeg Stortinget sier nei til, sa Trine Skei Grande til Dagbladet, som dermed varsler nye basketak i Stortinget.

Hun reagerer særlig på muligheten for å bortvise asylsøkere ved grensen, bruk av midlertidighet for enslige mindreårige og innstramminger i familiegjenforening.

- Høyre har gjort et knefall for Frp, og det skuffer meg. Jeg er også overrasket over at de ikke har lyttet mer til innvendinger de har fått i høringsrunden, sa Grande.

KrF reagerer på de samme punktene som Venstre, men har en noe mildere ordbruk.

- Vi ser at de har kommet oss i møte til en viss grad på noen punkter, men det er et stykke igjen til vårt utgangspunkt. Og vi kommer til å fortsette og jobbe for vår politikk, sier Hans Olav Syversen til Dagbladet.

KrF vil ikke kommentere hvordan de vil reagere på et eventuelt asylforlik som ikke inkluderer samarbeidspartiene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer