SKJENKESTOPPGLEDE: :   Nestleder i KrF, Dagrun Eriksen, er begeistret for Arbeiderpartiets forlsag om kortere skjenketid. Det kan  også være det som får KrF til å se mot venstre når partiet avgjør hvem de ønsker å sitte sammen med i en eventuell regjering etter 2013.  FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet
SKJENKESTOPPGLEDE: : Nestleder i KrF, Dagrun Eriksen, er begeistret for Arbeiderpartiets forlsag om kortere skjenketid. Det kan også være det som får KrF til å se mot venstre når partiet avgjør hvem de ønsker å sitte sammen med i en eventuell regjering etter 2013. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, DagbladetVis mer

KrF omfavner Ap etter forslag om kortere skjenketid

KrF-nestleder Dagrun Eriksen ber Jens Stoltenberg fri til partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fri til oss! Gjør dere lekre for KrF! Det er min beskjed til Jens Stoltenberg, sier Dagrun Eriksen til Klassekampen.

Eriksen som kanskje er den fremste skikkelsen på venstresiden i partiet, legger ikke skjul på at begrensninger i skjenketiden er en svært viktig sak for KrF.

Og forslaget om kortere skjenketid kan være det som får KrF til å se mot venstre når partiet avgjør hvem de ønsker å sitte sammen med i en eventuell regjering etter 2013.

Spisser ørene - Det vil selvfølgelig være summen av hva KrF kan få gjennom som avgjør hva vi går for, både når det gjelder de rødgrønne og de blå. Men det er klart at dette er en sånn type sak som får oss i KrF til å spisse ørene. Viser de rødgrønne resultater i slike saker, blir vi veldig fornøyd, sier Eriksen.

Men Eriksen må trolig vente en stund med å juble. Regjeringen har nemlig fortsatt ikke bestemt seg, opplyste helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i Stortinget onsdag. Hun forsikret at regjeringen vil komme tilbake til saken, men kunne ikke love at det vil skje før jul.

Dagrunn Eriksen understreket i Stortinget at dette er en hastesak og at det er dokumentert at det blir færre voldshendelser med tidligere skjenkestopp. Hun oppfordret regjeringen til å stå opp mot restaurant- og utelivsbransjen og sørge for trygge byer.

Maksimaltiden Helseministeren minnet på sin side om at det er lokale politikere som trekker opp skjenkebestemmelsene. Det regjeringen eventuelt kan gjøre noe med, er maksimaltiden for skjenking. Det øvrige regelverket er det lokalpolitikerne som håndhever.

I stortingsgruppene til de tre regjeringspartiene er det ifølge VG flertall for innføring av skjenkestopp klokken 2. Partiene viser til en forskningsrapport fra Sirus, der det heter at volden i byene kan bli redusert med 30 prosent.

(NTB)