Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF ønsker seg finansministeren

Vil unngå å bli slukt av dominerende Høyre.

SIKTER HØYT: KrF frykter et stort Høyre i regjering, og vil trolig kreve tungt departement. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SIKTER HØYT: KrF frykter et stort Høyre i regjering, og vil trolig kreve tungt departement. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten er det sterke krefter i KrF som er livredd for å gå i regjering med et stort Høyre. Erfaringene fra Bondevik II-regjeringen skremmer. Det endte med at partiets oppslutning ble nærmest halvert på fire år. SVs skjebne i den rødgrønne regjeringen bekymrer også.

- Det er helt utrolig at SV og Sp godtar at Ap sitter med både statsministeren og finansministeren i dagens regjering, sier en sentral KrF-kilde til avisen.

For å unngå å bli slukt av et stort Høyre sees finansministerposten derfor som en måte å kunne markere KrF på.

- Det er så absolutt en attraktiv post for oss. Men vi har fokus på å vinne valget, og vet at valgresultatet er helt avgjørende, sier partileder Knut Arild Hareide.

Hvis KrF skal komme i regjeringsposisjon etter valget, er det trolig i en trepartiregjering sammen med Høyre og Venstre. Både en regjering med Frp og en regjering kun sammen med Høyre er usannsynlig.

Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF, og partileder Knut Arild Hareide regnes som de to sterkeste kandidatene til en jobb som finansminister.

Ifølge avisen deler også sentrale Venstre-folk synet på at et stort Høyre må «balanseres» ved at partiet fratas finansministeren i en blågrønn regjering. Partiet skal være svært interessert i å få partileder Trine Skei Grande som kunnskapsminister hvis en trepartiregjering med Venstre blir aktuelt. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media