KrF oppgitt over omkamper i statsbudsjettet - lager alternativt budsjett

Vedtatt på sentralstyremøte i kveld.

LAGER ALTERNATIVT BUDSJETT: KrF, her ved partileder Knut Arild Hareide, nestleder Dagrun Eriksen og finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen (t.h.), har vedtatt at partiet lager alternativt statsbudsjett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LAGER ALTERNATIVT BUDSJETT: KrF, her ved partileder Knut Arild Hareide, nestleder Dagrun Eriksen og finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen (t.h.), har vedtatt at partiet lager alternativt statsbudsjett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KrF kommer til å legge fram et eget alternativt budsjett rundt månedsskiftet, for å vise partiets helhetlige politikk og prioriteringer. Det vedtok partiet på sitt sentralstyremøte i kveld.       Da Erna Solberg og hennes regjeringen overtok det siste rødgrønne budsjettet og flikket på det med en såkalt tilleggsproposisjon, skilte regjeringens to støttepartier vei: Mens Venstre utarbeidet et eget alternativt budsjett, lot KrF være.

- I fjor vurderte vi det slik at det var kort tid til budsjettet skulle vedtas, og regjeringen hadde jo også hatt kort tid til å endre på budsjettet. Da ville vi bruke den korte korte tida på å se på noen hovedprioriteringer. Nå når Høyre/Frp-regjeringen har lagt fram sitt første helhetlige budsjett, har vi landet på at vi vil legge fram et alternativt budsjettet, som et utgangspunkt for de kommende forhandlingene med regjeringspartiene, sier partiets finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen, til Dagbladet.

- Gjør dere dette fordi dere er misfornøye med budsjettforslaget til regjeringen? 

- Først og fremst gjør vi det for å synliggjøre vår egen politikk og prioriteringer. Men jeg vil kanskje si det sånn at det budsjettet som ble lagt fram, i hvert fall ikke gjorde det mindre aktuelt å gjøre det - fordi vi oppfatter det som er et renskåret Høyre/Frp-budsjett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer