KrF-opprørere gikk i protest

Anført av den omstridte KrF-ordfører Roy Waage i Skjervøy i Troms, meldte hele kommunestyregruppa og styret i lokallaget, seg ut av KrF i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I alt ti personer meldte seg ut av KrF. De begrunner sin utmarsj med misnøye med den linja KrF kjører i regjeringen i skyggen av Høyre. Utbryterne inviterer Kystpartiet til Skjervøy kommune for å danne lokallag. Dermed kan det som inntil i går var KrFs prosentvis største kommunestyregruppe i landet, med sju av 19 representanter, komme til å bli Kystpartiets største. Flere har allerede meldt seg inn i Steinar Bastesens parti, også Waage.

«Show-gruppe»

-  Ja, jeg meldte meg inn i dag, bekrefter han.

Utmeldelsen har vært lenge varslet og kom ikke som noen overraskelse på noen. Eller som Roy Waage sier det til Dagbladet:

-  Vi har trua gang på gang med å melde oss ut. Nå var tida inne før vi ble ei showgruppe som ikke ble tatt alvorlig lenger.

-  Hvorfor vil dere inn i Kystpartiet?

-  Fordi Kystpartiet har en ideologi som ligger nær opptil KrFs program både ideologisk og distriktspolitisk. Det er et nytt og spennende parti som vi har lyst å være med og bygge opp.

På Stortinget?

-  Og nå er din ambisjon å komme på Stortinget for Kystpartiet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer