Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF-ordfører MÅ servere whisky

Bergens ordfører Ingmar Ljones (KrF) er kommet i en pikant knipe. Når Bergen er vert for Cutty Sark Tall Ship's Race om to år er whiskymerket Cutty Sark av naturlige årsaker det eneste brennevinet som tillates servert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når de store seilbåtene som har deltatt i Cutty Sark Tall Ship's Race inntar Bergen år 2001 vil det bli mange tørste seiler-struper å fukte. Ifølge Bergens Avisen har Bergen kommune inngått en hemmelig avtale med arrangøren av seilasen. Under offisielle mottakelser skal Cutty Sark være det eneste brennevinsmerket verten, altså kommunen, får lov til å servere.

- Avtalen mellom partene er unntatt offentlighet, og jeg kan derfor ikke kommentere innholdet i den. Men jeg kan forsikre at norske lover og regler skal overholdes til punkt og prikke, sier ordføreren til BA.

For de som måtte ha lyst på noe annet å drikke er det trolig ikke et godt tips å ta med noe på lomma.

Whisky overalt

Seilasen er tungt sponset av whiskyprodusenten Cutty Sark. Logoen for de brune dråpene skal være godt synlig. Ingen andre varemerker skal knyttes til arrangementet. Og altså: Skulle du bli invitert på en offisiell mottakelse vet du at det vil være Cutty Sark i glassene.

Kontraken er undertegnet av kommunaldirektør Audun Øiestad på vegne av ordføreren. Ifølge BA er det ingen tvil om hva avtalen innebærer:

«Med mindre noe annet er avtalt med ISTA skal Cutty Sark være det eneste brennevinsmerket som serveres ved offisielle mottakelser i forbindelse med arrangementet» (BAs oversettelse)

Det er denne klausulen som gjør at seilasen neppe blir en avholdsfest for KrF-ordføreren. Som motytelse for denne spesielle betingelsen skal arrangøren av seilasen sørge for internasjonal markedsføring av Bergen.

MUNNSKJENK: Ordfører Ingmar Ljones må servere whisky på offisielle mottakelser under Cutty Sark-seilasen.