KRISTIANSAND: IRegnbueflagget flagrer i vinden på gamle Lundsbroa i Kristiansand i forbindelse med Skeive Sørlandsdager som arrangeres i byen.Regnbueflagget flagrer i vinden på gamle Lundsbroa i Kristiansand i forbindelse med Skeive Sørlandsdager som arrangeres i byen. Tidligere i uken var det noen som kappet flaggene i protest.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KRISTIANSAND: IRegnbueflagget flagrer i vinden på gamle Lundsbroa i Kristiansand i forbindelse med Skeive Sørlandsdager som arrangeres i byen.Regnbueflagget flagrer i vinden på gamle Lundsbroa i Kristiansand i forbindelse med Skeive Sørlandsdager som arrangeres i byen. Tidligere i uken var det noen som kappet flaggene i protest. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

KrF-ordførerne i Agder vil ikke heise regnbueflagg

Ingen av de seks KrF-styrte kommunene på Sørlandet vil heise regnbueflagget under Skeive Sørlandsdager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skeive Sørlandsdager arrangerers i Kristiansand denne uka.

21 av ordførerne i Agder, pluss de to fylkesordførerne, har sagt ja til å heise regnbueflagget, skriver Fædrelandsvennen.

Det gjør derimot ikke de seks KrF-styrte kommunene på Sørlandet, skriver avisa.

– Dette tyder på at deres nei handler om synet på homofili, ettersom 23 andre ordførere velger å tolke loven mer fleksibelt, sier Kristiansands ordfører Harald Furre (H),

I fjor ble han kåret til årets ordfører i Norge for sin tolerante holdning. Da regnbueflaggene ble revet ned fra Lundsbroa, svarte han med å bryte alle offisielle flaggregler og heise det på Rådhuset.

De som sier nei er KrF-ordførerne i Vennesla, Kvinesdal, Grimstad, Audnedal, Froland, Evje og Hornnes. De får også støtte fra ordfører Jan Dukene fra Tverrpolitisk liste i Tvedestrand og Arbeiderparti-ordfører Jan Kyrvestad i Valle og Sp-ordfører Oddmund Ljosland i Åseral.

KrF-ordfører Reidun Bakken i Audnedal, sier hun bare følger reglene.

– Jeg forholder meg til flaggreglementet i Audnedal kommune, sier hun til Fædrelandsvennen. Hun legger til at hun vil fremme saken til formannskapet, slik at de kan ta en avgjørelse.

(NTB)