Katastrofetall for KrF

KrF på kanten av stupet

Med 3,0 prosent i oppslutning ville KrF bare fått én representant på Stortinget.

KREVENDE TID: KrF gjorde et elendig stortingsvalg. Etterpå har målingene, med noen unntak, vist at velgerne fortsetter å rømme fra KrF. Kan KrF-leder Knut Arild Hareide snu utviklingen? I dag skal Arild Hareide og partiets landsstyre diskutere sitt politiske prosjekt og starte debatten om veivalg for samarbeid. Det er knyttet stor spenning til Hareides ordvalg i talen til landsstyret. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
KREVENDE TID: KrF gjorde et elendig stortingsvalg. Etterpå har målingene, med noen unntak, vist at velgerne fortsetter å rømme fra KrF. Kan KrF-leder Knut Arild Hareide snu utviklingen? I dag skal Arild Hareide og partiets landsstyre diskutere sitt politiske prosjekt og starte debatten om veivalg for samarbeid. Det er knyttet stor spenning til Hareides ordvalg i talen til landsstyret. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste ukas oppmerksomhet om KrF og Knut Arild Hareides nye bok har ikke trukket velgerne. På Ipsos' meningsmåling som er tatt opp i tiden 24.-26. september, får KrF en oppslutning på 3,0 prosent.

Det er den dårligste oppslutningen Ipsos noen gang har målt for partiet.

Hvis målingen hadde vært valgresultat, ville KrF bare fått én representant på Stortinget og nærmest blitt utradert som nasjonalt parti.

Om det er noen trøst, er tallene for regjeringspartiet Venstre enda verre: 2,3 prosent. Venstre mister velgere både til venstre og til høyre, og ville i likhet med KrF bare fått ett mandat på Stortinget.

Krevende veivalg

Olaug Bollestad, nestleder i KrF, mener den dårlige målingen gjenspeiler at partiet er i prosess om strategi og veivalg.

- Mange av våre velgere har satt seg på gjerdet og avventer. Folk er usikre. Det skjønner jeg. Men jeg tror vi har et stort potensial. Uansett hvilket veivalg KrF tar, så håper jeg folk blir med oss videre, fordi det er politikken vi har felles.

- Vi er inne i ei forferdelig krevende tid, men vi må klare å lande dette på en skikkelig måte, slik at velgerne våre kommer ned fra gjerdet, sier Bollestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer