Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF på vippen i ny måling

Alle de borgerlige partiene går fram på en ny meningsmåling. KrF ville havnet på vippen dersom målingen var valgresultatet.

PÅ VIPPEN: KrF og partileder Knut Arild Hareide havner på vippen i ny meningsmåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ VIPPEN: KrF og partileder Knut Arild Hareide havner på vippen i ny meningsmåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norfakta har gjort meningsmålingen for Nationen og Klassekampen etter at statsbudsjettet ble lagt fram. Vanligvis går regjeringspartier tilbake når statsbudsjettet blir lagt fram, men på denne målingen ser det ut som budsjettet har styrket regjeringen, sier valgforsker Johannes Bergh til Nationen.

Høyre får 24,9 prosents oppslutning, fram 1,6 prosentpoeng fra tilsvarende måling i oktober. Fremskrittspartiet øker med 1,3 til 14,2. Samarbeidspartiene Venstre og KrF kan også vise til en økning på målingen, henholdsvis med 1,4 og 0,2 prosentpoeng. Denne blokken ville fått 87 mandat om målingen var valgresultat.

Arbeiderpartiet har en kraftig tilbakegang på 3,9 prosentpoeng til 34,6. Senterpartiet går fram 0,6 prosentpoeng til 6,1, mens SV får 4,1 prosent oppslutning, tilbake 0,1. Med støtte fra KrF ville denne blokken fått 90 mandat.

KrFs landsstyre er i helgen samlet og det er ventet at de vil si noe om hvem partiet ønsker å samarbeide med etter valget neste år.

Miljøpartiet De Grønne går tilbake 1,1 prosentpoeng og er nå nede på 1,8 prosent, som ikke ville gitt noe mandat på Stortinget. Rødt får en oppslutning på 1,6 prosent, ned 0,1 prosentpoeng, men ville likevel fått et mandat. Andre er uendret på 1,8 prosent. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!