BEKREFTER: Politiadvokat Inger-Lise Høyland  i Vest politidistrikt bekrefter at en 41 år gammel mann er siktet for seksuell handling og krenkende adferd overfor fire barn. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BEKREFTER: Politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt bekrefter at en 41 år gammel mann er siktet for seksuell handling og krenkende adferd overfor fire barn. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Krf-politiker siktet for seksuell handling og krenkende adferd mot fire barn

Den siktede mannen i Hordaland sier at han er veldig lei seg og at han beklager alt som har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Jeg har det ikke godt nå. Jeg er veldig lei meg og beklager overfor barna og deres familier det jeg har gjort, sier den 41 år gamle Krf-politikeren til Dagbladet.

Han erkjenner at den straffbare seksuelle handlingen har pågått over flere år.

Politiadvokat Inger-Lise Høyland sier at siktede har erkjent forholdene han er siktet for og at han samarbeider med politiet.

- Han er siktet for seksuell handling med barn og seksuelt krenkende adferd overfor barn. Fire barn er blitt avhørt i Barnehuset hvor vi har tilrettelagte avhør med barn. Alle barna har vært under 16 år, sier politiadvokat Høyland.

- Har vært i avhør

Forsvarsadvokat Magne Revheim sier på vegne av sin klient at han er blitt avhørt av politiet etter at siktelsen ble gjort kjent for ham i begynnelsen av juni i år.

- Han samarbeider med politiet for å få klarhet i hva som har skjedd. Det har ikke vært aktuelt med varetektsfengsling i denne saken, sier Revheim.

- Har ikke vurdert verv

Bertil Christian Hast Rønnestad er bistandsadvokat for to av de fornærmede barna. Han ønsker ikke å gi kommentarer nå.

Den siktede Krf-politikeren sier at han ikke har tatt stilling til om han vil trekke seg fra vervet som kommunestyrerepresentant for Krf i kommunen hvor han bor.