GRUNN TIL BEKYMRING: KrF´s førstekandidat i Buskerud roper et varsko om velgernes fremmedfiendtlige holdninger. Eva Høili mener det er på tide at de kristne miljøene snakker om fremmedfrykten og oppfordrer lederne i frimenighetene til å ta debatten om det hun kaller dobbeltmoral i disse miljøene. Foto: Scanpix
GRUNN TIL BEKYMRING: KrF´s førstekandidat i Buskerud roper et varsko om velgernes fremmedfiendtlige holdninger. Eva Høili mener det er på tide at de kristne miljøene snakker om fremmedfrykten og oppfordrer lederne i frimenighetene til å ta debatten om det hun kaller dobbeltmoral i disse miljøene. Foto: ScanpixVis mer

KrF-politiker sjokkert over rasisme blant egne velgere

Ønsker et oppgjør med fremmedfiendtlighet og dobbeltmoral i kristne miljøer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KrF-politikeren Eva Høili ønsker et oppgjør med fremmedfiendtlighet og dobbeltmoral i kristne miljøer.


- Jeg har møtt noen holdninger i kristne miljøer om våre nye landsmenn som jeg ikke trodde fantes, sier Høili til NRK.

Hun var partiets førstekandidat i Buskerud under stortingsvalget nå i september.

Hun turnerte derfor rundt i fylket, sto på stands og snakket med mange folk. Det hun hørte, skulle for det meste glede henne, men også sjokkere.


Høili forteller at mange av hennes egne velgere kom med sterke, rasistiske meninger om at innvandrere er «late og lager unger for å få kontantstøtte» og at «muslimene bare vil overta landet vårt».


- Det har faktisk kommet voksne, flotte mennesker som proklamerer at de tror på Jesus og samtidig sier «få disse jævla innvandrerne ut av landet», forteller en sjokkert Høili.


Hun mener det er på tide at de kristne miljøene snakker om fremmedfrykten og oppfordrer lederne i frimenighetene til å ta debatten om det hun kaller dobbeltmoral i disse miljøene.


(NTB)