KrF-politiker tatt i juks

En stortingskandidat for KrF er utvist fra Høgskolen i Bodø for grovt juks. Nå risikerer den unge politikeren å bli vraket fra KrF-lista i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Et grovt overtramp, sier rektor Frode Mellemvik ved Høgskolen i Bodø.

Stortingskandidaten studerte journalistikk i Bodø, og nå i høst ble det oppdaget at han hadde plagiert en Aftenposten-artikkel. Fusket førte til at høgskolen undersøkte studentens eksamensoppgave fra i vår, som også viste seg å være et plagiat.

Dagbladet søkte i går den unge KrF-politikeren og journaliststudenten forgjeves.

Men til NRKBuskerud uttalte 23-åringen at han hadde tatt på seg ansvaret for en studentgruppe som hadde jukset i fellesskap.

- Det er én som har jukset, og vi som går i klassen hans, reagerer krast på at han forsøker å legge skylda på oss, sier elevtillitsmann Morten W. Røkeberg ved journalisthøyskolen.

Også rektor Frode Mellemvik ved Høgskolen i Bodø avviser at andre er tatt.

Journaliststudenten fra Ål i Hallingdal er med umiddelbar virkning utvist fra skolen.

- Stortingskandidaten orienterte meg torsdag, og han fortalte at han var fryktelig lei seg for det som hadde skjedd, men at han som leder for gruppa tok på seg ansvaret, sier stortingsrepresentant Finn Kristian Marthinsen fra Buskerud.

23-åringen har i den siste stortingsperioden vært andre varamann, men har aldri møtt på Stortinget.

Einar Skalstad, leder av KrFs nominasjonskomité i Buskerud, var i går ikke tilgjengelig.

Men overfor NRKBuskerud medga Skalstad at han synes det er problematisk å ha en politiker på stortingslista som er tatt for grovt juks.

Nominasjonskomiteen har foreslått journaliststudenten på tredjeplass på KrF-lista fra Buskerud for neste år. Den plassen risikerer han nå å miste.