LANDSMØTE: Nestleder Dagrun Eriksen taller under Krfs landsmøte i Trondheim. Landsmøtet vedtok sent fredag kveld å droppe det omstridte kravet.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LANDSMØTE: Nestleder Dagrun Eriksen taller under Krfs landsmøte i Trondheim. Landsmøtet vedtok sent fredag kveld å droppe det omstridte kravet. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

KrF-politikere trenger ikke lenger å være kristne

KrF kvitter seg med troskravet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsmøtet vedtok sent fredag kveld å droppe det omstridte kravet.

Etter en langvarig debatt satt tilstrekkelig mange landsmøtedeltakere et endelig punktum for den årelange striden om det er riktig å kreve at tillitsvalgte skal bekjenne seg til den kristne tro. Med 151 mot 29 stemmer vedtok landsmøtet å myke opp kravet som var nedfelt i paragraf 2 i Kristelig Folkepartis lover. Det er nå et lojalitetskrav snarere enn et bekjennelseskrav. En delegat stemte blankt.

«Alle tillitsvalgte og folkevalgte for KrF er forpliktet på og skal arbeide for partiets kristne verdigrunnlag slik det er definert i §1», heter det i den nye lovteksten.

I paragraf 1 står det blant annet at KrFs politikk bygger på «det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret» og at «KrFs verdigrunnlag er hentet fra Bibelen».

- Dette åpner ikke for noen utvanning av det KrF står for. Det er en presis formulering og et veldig klart signal om hvor vi står i det politiske landskapet, sa Aust-Agder-delegat Jon-Olav Strand under debatten i forkant av vedtaket.

- Bekjennelse hører hjemme i kirke og menighet, men ikke i politisk arbeid. Men vi skal ha varhet og forståelse for dem som synes dette er vanskelig, understreket fylkesleder Ole Døvik i Vestfold KrF.

NTB