Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF presser regjeringen om søndagsåpne butikker

- Har aldri gjort noen utredning.

PRESS: KrF-leder Knut Arild Hareide mener regjeringen ikke har gitt nok god dokumentasjon om reformen om søndagsåpne butikker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRESS: KrF-leder Knut Arild Hareide mener regjeringen ikke har gitt nok god dokumentasjon om reformen om søndagsåpne butikker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krf-leder Knut Arild Hareide mener dokumentasjonen regjeringen har gitt om søndagsåpne butikker er så mangelfull at partiet nå vil presse fram svar gjennom skriftlige spørsmål.

- Regjeringen har aldri gjort noen utredning om søndagsåpent. Derfor utfordrer vi ulike statsråder med seks omfattende skriftlige spørsmål, sier Hareide til Vårt Land.

I KrF og andre deler av opposisjonen er det undring over det ikke eksisterer noe ferdig høringsdokument ennå, selv om høringsrunden om søndagshandel ble presentert for pressen av tre statsråder for tre uker siden.

Statsråd Thorhild Widvey har i tillegg avvist en oppfordring fra elleve frivillige organisasjoner og instanser med krav om en egen konsekvensutredning.

Blant spørsmålene KrF krever svar på er hvilke konsekvenser søndagsåpent vil ha for frivilligheten, for klimaet, distriktsbutikker, omfanget for ansatte, prisnivået på varer.

Hva en slik reform vil gjøre med selve hviledagsinstituttet, er det overordnede spørsmålet, sier Hareide.

- Tanken om at vi trenger en annerledesdag er det bærende for KrF i denne saken.

Søndagshandelen blir et hovedtema på Krfs landskonferanse på Gardermoen i helgen.

(NTB)