KrF redder Wara i debuten

Den nye justisministeren Tor Mikkel Wara får sin ilddåp i Stortinget i dag når lensmannskontorenes skjebne avgjøres.

TILBAKE: Tor Mikkel Wara vender tilbake til Stortingets talerstol i dag som nybakt justisminister, 25 år etter at han sluttet som stortingsrepresentant. Her sammen med Per Sandberg under gårsdagens nøkkeloverrekkelse. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TILBAKE: Tor Mikkel Wara vender tilbake til Stortingets talerstol i dag som nybakt justisminister, 25 år etter at han sluttet som stortingsrepresentant. Her sammen med Per Sandberg under gårsdagens nøkkeloverrekkelse. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Senterpartiet har støtte fra Arbeiderpartiet og SV på forslag om at hvert lensmannskontor skal ha en stedlig lensmann og tilstrekkelig bemanning til å løse oppgavene sine.

KrF stemmer mot og hindrer dermed at regjeringen og Tor Mikkel Wara påføres nederlag.

- Vi støtter prinsippet i forslaget som det ligger helt klare føringer på i politireformen, men mener politimestrene må fordele ressursene, sier Kjell Ingolf Ropstad, justispolitisk talsperson for KrF.

Og legger til:

- Vi er svært opptatt av et sterkt nærpoliti og for faktisk sikre ansatte på kontorene kjempet vi gjennom 350 nye politiansatte gjennom budsjettforliket for 2018.

Styrt avvikling

Johnny Holen, lensmann i Øksnes i Vesterålen, har håpet i det lengste at Senterpartiets forslag får flertall i Stortinget i ettermiddag.

- Det som nå skjer er at vi får lensmenn uten lensmannskontor og lensmannskontor uten lensmann. Jeg frykter at dette er en form for styrt avvikling. Tidligere var vi seks ansatte ved lensmannskontoret. Nå er det bare meg igjen, sier Holen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer