KrF sier blankt nei til å kutte kontantstøtten i Oslo: - Vi får heller finne andre tiltak for minoritetsgruppene

KrF sier det blir feil å ofre kontantstøtten for å få flere barn med minoritetsbakgrunn inn i barnehagen.

NY DEBATT OM KONTANTSTØTTEN:  I fjor prøvde Venstre å få kontantstøtten fjernet under budsjettforhandlingene, mens KrF ville utvide den til å også gjelde toåringer. Ingen av partiene fikk da viljen sin, men nå raser debatten på nytt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NY DEBATT OM KONTANTSTØTTEN: I fjor prøvde Venstre å få kontantstøtten fjernet under budsjettforhandlingene, mens KrF ville utvide den til å også gjelde toåringer. Ingen av partiene fikk da viljen sin, men nå raser debatten på nytt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre foreslår nå en prøveordning med å fjerne kontantstøtten i Oslo og heller bruke pengene på å gi mer gratis kjernetid i barnehagen. Det for å få flere barn med minoritetsbarn inn i barnehagen og dermed bedre norskopplæringa.

- Også i KrF ser vi at det er barn som har bedre behov for grunnopplæring, men jeg mener Venstres forslag med å la det gå ut over kontantstøtten blir feil. Noen barn trenger mer tid mer foreldrene, og det er det foreldrenes sak å avgjøre, sier Geir Sigbjørn Toskedal (KrF) til Dagbladet.

- Må finne andre tiltak Det Venstre vil prøve i Oslo, er å skrote kontantstøtten til ettåringer, og heller gi familier med dårlig økonomi sjansen til å sende sine treåringer i barnehagen på gratis kjernetid. Gratis kjernetid betyr 20 gratis timer i barnehagen i uka, og skal fra 1. august i år gjelde for fire og femåringer.

- Vi støtter Venstres forslag om å utvide kjernetida i barnehagen, men å la det gå utover kontantstøtten vil ramme feil gruppe. Du rammer andre grupper hvor dette er en viktig del av valgfriheten for familien. Vi får heller finne andre tiltak for minoritetsgruppene, sier Toskedal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer