Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF sier NEI til disse Listhaug-forslagene

Gjelder enslige mindreårige, familiegjenforening og intern flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er tidlig i prosessen ennå og høringsfristen går ikke ut før 9. februar, men allerede nå er det klart at KrF vil si nei til tre av forslagene fra regjeringen, sier innvandringspolitisk talsperson Geir Toskedal til Dagbladet.

KrF har nettopp holdt gruppemøte på Stortinget, hvor de gikk inn for å si nei til følgende av innstrammingsforslagene til Sylvi Listahug, som nå er ute på høring:

• Enslige mindreårige Listhaug har foreslått at enslige mindreårige asylsøkere kun skal få midlertidig opphold og beskyttelse, og at saken skal behandles på nytt ved fylte 18 år, etter de strengere reglene som gjelder for voksne. Det kan ikke KrF gå med på.

- Forslaget svekker integreringen, skaper usikkerhet og utrygghet hos barna og er trolig i strid med menneskerettighetene. Det er helt uholdbart at situasjonen til disse barna skal være uavklart fram til de fyller 18 år, sier Toskedal.

• Internflukt I dag er det et vilkår for å sende en asylsøker tilbake til en trygg region i sitt eget hjemland (såkalt internflukt) at det ikke er «urimelig».

- Regjeringen foreslår å fjerne dette vilkåret. Det er ikke KrF med på. Også dette er trolig folkerettsstridig, og KrF mener at man ikke skal sende noen tilbake dersom det er urimelig å gjøre det, sier Toskedal.

• Strengere krav til familiegjenforening KrF sier også nei til kravet om fire års arbeid eller utdanning i Norge før familiegjenforening kan finne sted.

- På grunn av saksbehandlingstid vil det i realiteten bety at familien ikke vil bli gjenforent før etter seks eller sju år. Det hemmer integreringen og støter an mot respekten for familiens enhet som er beskyttet av internasjonale konvensjoner, sier Toskedal.

KrF har ikke hatt en full av gjennomgang av alle forslagene som nå er ute på høring, og utelukker ikke at de vil kunne gå mot flere av forslagene til regjeringen og Sylvi Listhaug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!