KrF sier tydelig nei til Frp

Landsmøtet fulgte ledelsen.

SA NEI: Landsmøtet til KrF sa tydelig nei til samarbeid med Fremskrittspartiet i valgkampen og etter valget. FOTO: SCANPIX
SA NEI: Landsmøtet til KrF sa tydelig nei til samarbeid med Fremskrittspartiet i valgkampen og etter valget. FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Kristelig Folkepartis landsmøte fulgte leder Dagfinn Høyrbråtens oppfordring i kveld, og sa i praksis nei til et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

Flere KrF-tillitsvalgte har gått ut med oppfordringer om å åpne for et samarbeid med Siv Jensens parti, men da stemmene fra de 195 delegatene ble telt opp, var tallenes tale tydelig.

-Kvalm av Siv
Med 183 mot 12 stemmer, fulgte landsmøtet forslaget fra landsstyret om å si nei til samarbeid med både ytre venstre og ytre høyre.

Beslutningen kom etter sterke anbefalinger fra Høybråten, som i sin åpningstale i formiddag sa at han ble uvel av Siv Jensens skattepolitikk.

-Handler om integritet
Før stemmegivingen fulgte han opp med en formaning til sine partifeller om å holde fast ved instillingen fra landsstyret, og si nei til forslaget fra delegat Aud Kvalbein, som har talt for et varmere forhold til Fremskrittspartiet.

- Det handler om vår identitet og det handler om vår integritet. Et sted må vi sette en grense. Jeg kan ikke være med å ta ansvaret for det sa Høybråten til delegatene.

Samarbeidsvedtaket lyder nå som følgende:

- Krf mener Norge er best tjent med en regjering uten slagside til ytterpunktene i norsk politikk. Vi vil derfor arbeide for en ikke-sosialistisk regjering med tyngdepunkt i sentrum som alternativ til den sittende regjering. Det avgjørende for KrFs deltakelse i en slik regjering er styrke og gjennomslag for våre verdier og vår politikk. Den rødgrønne regjeringen må få avløsning.