KrF sier tydelig nei til Frp

Landsmøtet fulgte ledelsen.

SA NEI: Landsmøtet til KrF sa tydelig nei til samarbeid med Fremskrittspartiet i valgkampen og etter valget. FOTO: SCANPIX
SA NEI: Landsmøtet til KrF sa tydelig nei til samarbeid med Fremskrittspartiet i valgkampen og etter valget. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Kristelig Folkepartis landsmøte fulgte leder Dagfinn Høyrbråtens oppfordring i kveld, og sa i praksis nei til et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

Flere KrF-tillitsvalgte har gått ut med oppfordringer om å åpne for et samarbeid med Siv Jensens parti, men da stemmene fra de 195 delegatene ble telt opp, var tallenes tale tydelig.

-Kvalm av SivMed 183 mot 12 stemmer, fulgte landsmøtet forslaget fra landsstyret om å si nei til samarbeid med både ytre venstre og ytre høyre.

Beslutningen kom etter sterke anbefalinger fra Høybråten, som i sin åpningstale i formiddag sa at han ble uvel av Siv Jensens skattepolitikk.

-Handler om integritetFør stemmegivingen fulgte han opp med en formaning til sine partifeller om å holde fast ved instillingen fra landsstyret, og si nei til forslaget fra delegat Aud Kvalbein, som har talt for et varmere forhold til Fremskrittspartiet.

- Det handler om vår identitet og det handler om vår integritet. Et sted må vi sette en grense. Jeg kan ikke være med å ta ansvaret for det sa Høybråten til delegatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer