Human Rights Service får en halv million til

KrF sikrer ekstrapenger til Storhaug og co.

KrF er med på budsjettfinta som sørger for en halv million ekstra til Human Rights Service. Organisasjonen får dermed tilbake pengene som falt ut av statsbudsjettet.

HALV MILLION: Hege Storhaug og Human Rights Service får i praksis like mye i støtte neste år som i år. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HALV MILLION: Hege Storhaug og Human Rights Service får i praksis like mye i støtte neste år som i år. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er noe regjeringen har funnet på som et krumspring for å ordne opp i HRS-rotet sitt, sier SVs Karin Andersen til Dagbladet.

«Krumspringet» går ut på at regjeringspartiene og KrF setter av 500 000 kroner ekstra i salderingen av årets budsjett. Ekstrabevilgningen er altså ikke en del av behandlingen av statsbudsjettet for 2019.

SV, Ap og Senterpartiet stemmer imot når saken kommer opp til votering senere i dag. I innstillingen peker de tre partiene på at HRS ikke er et nasjonalt ressursmiljø på integreringsfeltet, «men en innvandringskritisk blogg».

SVs Karin Andersen vil i stedet at den halve millionen fordeles likt mellom Holocaust-senteret og Antirasistisk senter framfor å gå til HRS.

Sa nei, stemmer ja

Human Rights Service (HRS) har de to siste åra fått 1.835.000 kroner i tilskudd, men i høstens forslag til statsbudsjett ble bevilgningen kuttet med en halv million kroner. Det skapte sinne i Fremskrittspartiet.

- Smålig og unødvendig av Jan Tore Sanner å kutte i støtten til Human Rights Service (HRS), skrev Frp-nestleder Sylvi Listhaug på Twitter da forslaget til statsbudsjett kom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer