ØKT STØTTE: Partistøtten og pressestøtten øker etter KrFs forhandlinger med regjeringspartiene om neste års statsbudsjett. Det er KrFs parlamentariske nestleder Hans Fredrik Grøvan glad for. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ØKT STØTTE: Partistøtten og pressestøtten øker etter KrFs forhandlinger med regjeringspartiene om neste års statsbudsjett. Det er KrFs parlamentariske nestleder Hans Fredrik Grøvan glad for. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

KrF sikrer mer penger til pressen og partiene

Fem millioner kroner mer i pressestøtte og ti millioner mer til de politiske partiene. Budsjettavtalen inneholder ikke bare mer til pensjonister og barnefamilier.

KrF fikk gjennomslag for å øke pressestøtten med 5 millioner kroner i budsjettavtalen som ble lagt fram tirsdag. Også støtten til de politiske partiene øker - med 10 millioner kroner.

- Var det KrFs maratonhøst med fylkesårsmøter og ekstraordinært landsmøte som fikk dere til å kreve økt partistøtte?

- He he, nei. Dette er noe vi har foreslått og fått gjennomslag for også tidligere. Vi mener de politiske partiene spiller en veldig viktig rolle i vårt demokrati. I KrF har vi jo ellers gjort vårt for å revitalisere partidemokratiet i høst, sier parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan.

Blant de største gjennomslagene til partiet i budsjettforhandlingene er økningen i barnetrygden på 1 000 kroner i året. Det er rett nok langt under de 3 200 kronene KrF i utgangspunktet krevde, men økningen er uansett den første siden 1996.

Økt pensjon for enslige minstepensjonister med 4 000 kroner i året og fjerning av 350-kronersgrensen for netthandel er andre seirer partiet trekker fram.