Ropstad klar til å forhandle med Erna og co.

KrF skjerper skatten, øker barnetrygden og gir en halv milliard til de eldre

KrF krever 3,3 milliarder kroner til økt barnetrygd neste år. Det vil gi norske familier 3200 kroner mer i året per barn. Pengene skal hentes over skatteseddelen.

BARNETRYGD: Økt barnetrygd er et hovedgrep i KrFs alternative budsjett. Nestleder Kjell Ingolf Ropstad erkjenner at han vil bli skuffet hvis forhandlingene ikke fører fram. Foto: Christian Roth Christensen
BARNETRYGD: Økt barnetrygd er et hovedgrep i KrFs alternative budsjett. Nestleder Kjell Ingolf Ropstad erkjenner at han vil bli skuffet hvis forhandlingene ikke fører fram. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Barnetrygden har stått stille i mer enn 20 år. Det er på tide å gjøre noe, sier KrFs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet.

Når KrF legger fram sitt alternative statsbudsjett senere i dag, vil økt barnetrygd og en egen pakke på 400 millioner kroner til eldre og syke være blant hovedsatsingene.

Konkret foreslås det å øke barnetrygden med 266 kroner i måneden fra og med 1. mars neste år eller 3200 kroner på årsbasis.

Skjerper trinnskatten

Tiltaket skal bekjempe barnefattigdom. Kostnaden beregnes til 3,3 milliarder kroner fra mars og ut 2019 eller fire milliarder i helårseffekt. Finansieringen skal i sin helhet skje gjennom økt trinnskatt.

- I realiteten er dette et nullsumspill, der de som har lavest inntekt får mest og de som har høyest inntekt betaler mest, sier Ropstad.

KrF har laget noen regnestykker som viser hvordan deres modell vil slå ut:

* En lavinntektsfamilie med en samlet inntekt på 480 000 kroner og to barn vil få 16 000 kroner ekstra å rutte med i året.

* En mellominntektsfamilie med en samlet inntekt på 940 000 kroner og to barn vil få 13 000 kroner mer i året etter skatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer