KrF skuffet over Høyres egg-ja

Høyres landsmøte gikk lørdag inn for å si ja til både assistert befruktning av single og eggdonasjon. En skuffet KrF-nestleder Olaug Bollestad sier KrF-eres syn på Høyre vil preges av partiets standpunkt i spørsmålene.

EGGDEBATT: Den krasseste debatten ved Høyre landsmøte i år er diskusjonen om eggdonasjon. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
EGGDEBATT: Den krasseste debatten ved Høyre landsmøte i år er diskusjonen om eggdonasjon. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Etter ett år med intern debatt, avgjorde Høyres landsmøte endelig hva partiet skal mene i de vanskelige spørsmålene om hvem som skal ha rett til å få hjelp fra staten til å få barn.

Etter avstemninger lørdag ettermiddag, er det klart at partiet nå sier ja til assistert befruktning av enslige og eggdonasjon.

Det betyr at det i utgangspunktet er flertall for assistert befruktning av enslige på Stortinget nå, samtidig som alt ligger til rette for at eggdonasjon skal tillates i Norge.

- Skuffet

KrF-nestleder Olaug Bollestad legger ikke skjul på at hun gjerne skulle sett at partiet konkluderte annerledes.

- KrF er skuffet over at Høyre mener det er riktig å åpne for eggdonasjon i Norge, skriver hun i en sms til Dagbladet.

- KrF frykter at en åpning for eggdonasjon kan føre til at vi endrer syn på barnet, og at en viktig skranke mot surrogati blir fjernet, fortsetter Bollestad.

Hun er også overrasket over at Høyre nå går inn for assistert befruktning av enslige - noe som altså innebærer at single kvinner kan få sæddonasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer