KrF slåss for ny innretning på budsjettet

Men ligger an til å tape kampen om formuesskatten.

LANGT Å GÅ: - Jeg vil ikke overdramatisere, men vi har nok grunn til å si at vi fortsatt trenger å gå et stykke videre, sier Kristelig folkepartis finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
LANGT Å GÅ: - Jeg vil ikke overdramatisere, men vi har nok grunn til å si at vi fortsatt trenger å gå et stykke videre, sier Kristelig folkepartis finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Det ble sent i ettermiddag avklart at forhandlingene mellom KrF, Venstre og regjeringspartiene fortsetter klokka 18 i kveld, etter at det ei stund var uvisst om budsjettforhandlingene måtte utsettes. Bakgrunnen er særlig Kristelig folkepartis problemer med å finne kompromisser med regjeringspartiene om viktige punkter i statsbudsjettet.

- Jeg var bekymret i går, og den bekymringen har jeg fortsatt. Jeg hadde trodd at vi skulle komme nærmere hverandre i løpet av dagen, sa KrFs partileder Knut Arild Hareide ifølge NTB etter at partiet hadde hatt et internt gruppemøte i ettermiddag for å diskutere partiets posisjon i de videre forhandlingene.

- Det er ikke slik at vi skal ha penger og penger og penger. Det vi ønsker er en innretning som vi mener er riktig, og det kan vi også anvise hvordan vi kan få til, sa Kristelig folkepartis finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen, da han i ettermiddag var tilbake på Stortinget etter et hasteinnkalt gruppemøte for KrF på partikontoret.

Gårsdagens budsjettforhandlinger mellom regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene Venstre og KrF, endte ikke slik partileder Knut Arild Hareide hadde tenkt seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer