KrF smatter på Hafslund-salg

KrF og Venstre sa nei til salg av Hafslund for ett år siden. Nå smatter de på fristelsene finansbyråd André Støylen (H) la fram i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tormod Haugstad

Budet fra finske Fortun er høynet til 5,4 milliarder, og Oslos byråds plan for bruk av salgssummen er en godtepose for KrF og Venstre: Oppkjøp av andre kraftselskap, kollektivsatsing, opprustning av kirker og skoler for 2,5 milliarder.

Både olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) og KrF-leder Dagfinn Høybråten sier dette er en sak for Oslo bystyre.

En ren Oslo-sak

- Dette er en lokalpolitisk sak i Oslo KrF, sier Høybråten.

Steensnæs avventer prosessen i Oslo-partiet og i Oslo bystyre.

- Generelt mener jeg det er viktig å beholde kraftressursene på norske hender, jeg har ingen nye synspunkter på dette. Men det ville være uforsvarlig av meg å uttale meg om dette prosjektet nå, uten mer informasjon, sier Steensnæs.

Lederen i Oslo KrF, Aud Kvalbein, er like vag: - Vårt program sier at Oslo fortsatt skal ha vesentlige eierinteresser i kraftsektoren. Vi skal behandle saken i forhold til programmet. Vi skal ha en prosess der alle får si sin mening, sier hun.

Dyrebart arvesølv

Heller ikke KrFs parlamentariske leder Jon Lilletun, som var sterkt mot salg av Hafslund i fjor, vil ikke uttale seg, og henviste til Oslo-representant Lars Rise.

- Mitt syn er at vi ikke bør selge arvesølvet. Det dreier seg om sentrale samfunnsmessige interesser. I en krisesituasjon vil det bety noe å ha kontroll over distribusjonen av kraft, sier han.

- Jeg ser ikke viktige argumenter for salg. Vi bør innta samme holdning som sist. Jeg tror det er sannsynlig at Oslo KrF vil være mot salg, sier han.

SKEPTISK: Lars Rise (KrF).
VIL SELGE: Oslos finansbyråd, André Støylen (H), vil igjen selge Hafslund-aksjene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer