KrF sprekker på Snøhvit

Østfold KrF ber om at den omstridte Snøhvit-utbyggingen blir utsatt. KrFs fellespolitikk på den omstridte utbyggingen slår sprekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resolusjonen ble vedtatt av et overveldende flertall på fylkesårsmøtet i går, der statsminister Kjell Magne Bondevik var til stede.

Det var ungdomspartiet i KrF som foreslo resolusjonen om å være føre var - og utsette Snøhvit. Av 107 medlemmer til stede var det bare 33 som gikk imot.

- Vi overvurderer ikke vår egen betydning, ettersom vi bare er ett av atten fylkeslag. Jeg har ikke oversikt over hva de andre fylkesårsmøtene har sagt om saken, sier fylkesleder Svein Christoffersen i Østfold KrF til Dagbladet.

Bare starten

Stortinget bør utsette byggestarten på Snøhvit til alle utslippstillatelser er på plass, og det foreligger en konsekvensutredning av helårs petroleumsvirksomhet i Barentshavet, mener fylkesårsmøtet.

Østfold KrF ber om at nødvendige utslippstillatelser fra Statens forurensningstilsyn blir hentet inn før Stortinget godkjenner Plan for utbygging og drift på Snøhvit. Snøhvit er sannsynligvis bare starten på olje- og gassvirksomheten i dette havområdet. Det er viktig å holde fast på føre- var-prinsippet, uttaler årsmøtet.

Fra før har Bondeviks partifeller i nord slått fast at Snøhvit-utbygging er uforsvarlig før Barentshavet er sikret mot miljøødeleggelser. Stortinget vedtar sitt syn på utbyggingen av Snøhvit 7. mars.

- Problematisk

Bondevik-regjeringen godtok Snøhvit-prosjektet allerede i Sem-erklæringen.

  • Venstre-leder Lars Sponheim sier det er problematisk for partiet hans å godta utbygging av Snøhvit-feltet.

- Det er ikke til å legge skjul på. Men vi godtok utbyggingen under regjeringsforhandlingene på Sem som en del av et større kompromiss for hele energi- og miljøpolitikken, sier han.