FORTSETTER SOM PARLAMENTARISK LEDER? Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide på KrF's landskonferanse på Gardermoen lørdag. Stortingsgruppa har ennå ikke avgjort om han får fortsette som parlamentarisk leder .Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FORTSETTER SOM PARLAMENTARISK LEDER? Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide på KrF's landskonferanse på Gardermoen lørdag. Stortingsgruppa har ennå ikke avgjort om han får fortsette som parlamentarisk leder .Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

KrF: Stortingsgruppa har ennå ikke bestemt om Hareide får fortsette som gruppeleder

Valget av parlamentarisk leder lar vente på seg i KrFs stortingsgruppe. Knut Arild Hareide skal være innstilt som gruppeleder.

– Det er mange brikker som skal på plass i en helhetlig konstituering når nye stortingsrepresentanter har kommet inn, og man er ikke i mål ennå. Det vil bli avklart innen kort tid, men ikke i dag, sier KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset til NTB.

Jorunn Gleditsch Lossius og Geir Toskedal har tatt plass på Stortinget som varaer for Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, som tirsdag ble utnevnt til statsråder. Dermed må vervene i stortingsgruppa fordeles på nytt.

Hareide gikk nylig av som partileder, etter å ha tapt slaget om KrFs veivalg. Han ville ikke bli statsråd i den borgerlige regjeringen, men skal ha hatt ønske om å fortsette som parlamentarisk leder.

Bollestads støtte

Stortingsgruppas valgkomité, som ledes av Geir Jørgen Bekkevold, har innstilt Hareide som parlamentarisk leder, ifølge Aftenposten. Han får støtte av fungerende partileder Olaug Bollestad.

- Dette er det Stortingsgruppa som bestemmer. Jeg har pekt på Knut Arild og sagt at han er en god kandidat til det, men det betyr ikke at det blir slik, sier Olaug Bollestad til Dagbladet søndag.

Det samme sier Kjell Ingolf Ropstad, KrF antatte neste leder.

- Jeg har bare sagt at det må stortingsgruppa avgjøre, men han er en opplagt kandidat til det, om han ønsker det, sier Ropstad til Dagbladet.

Hareide har tidligere sagt til Dagbladet at han kunne tenkt seg jobben som parlamentarisk leder.

– Løfte det som forener

Veivalgsprosessen har splittet KrF i rød og blå fløy. Flere hundre har meldt seg ut av partiet, og flere sentrale partifolk har varslet at de ikke vil søke gjenvalg til verv. Blant dem er Bekkevold.

Bollestad forsøkte å rette oppmerksomheten mot det som samler partiet da hun deltok på KrFs landskonferanse på Gardermoen i helgen.

– Det er viktig at vi løfter fram det som forener oss. Det som forener oss, er politikken vår og vårt politiske prosjekt. Det er det som skaper stolthet og engasjement, sa Bollestad til NTB lørdag.

(NTB)