Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF tar Frp-trusselen på alvor

Kristelig Folkeparti tar truslene fra Fremskrittspartiet om å felle regjeringen alvorlig. Parlamentarisk leder Einar Steensnæs i KrF konstaterer at forhandlingssituasjonen til høsten blir vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steensnæs sier regjeringen uansett vil føre en klar sentrumspolitikk, og varsler høyere skatter.

- Vi kommer nok en gang til å vise fleksibilitet og forhandlingsvilje for å få flertall for våre saker i budsjettbehandlingen. De som støtter oss får innflytelse. Men vi kommer ikke til å sitte i regjeringskontorene for å føre Ap- eller Frp-politikk, sier Einar Steensnæs.

«Samarbeid gir innflytelse»

Han viser dessuten til at Arbeiderpartiet også har kommet med signaler som ikke gjør det enkelt for en mindretallsregjering å lose gjennom sine hjertesaker.

- Det virker som om opposisjonen er frustrert over å ha en mindretallsregjering som markerer seg, mens de selv ikke klarer å sette den politiske dagsordenen, sier Steensnæs.

Jensens frykt om høyere skatter og avgifter er berettiget. Regjeringen vil utjevne forskjellen mellom nordmenn med de laveste og høyeste inntektene, og vil bruke skattelegging som virkemiddel.

Skal tale med én tunge

Steensnæs lover at de ulike regjeringspartiene og statsrådene skal gå i takt - og tale med én tunge utad. Han mener at kontantstøtteutspillet fra finansminister Restad, og næringsminister Sponheims trussel om å trekke seg ut av regjeringen ikke er den lureste strategien.

- Det er uheldig å føre en debatt om regjeringens prioriteringer i mediene. Dette er et uttrykk for frustrasjon og uenighet, og dette holder ikke som en vanlig arbeidsform for en regjering. I fremtiden får vi kjempe innad på møter og stå samlet utad, sier Steensnæs.

Regjeringen konstaterer at det ikke blir mulig å få gjennomført alle ønskene og målene i Voksenåsen-erklæringen.

- Vi kommer fortsatt til å føre en stram finanspolitikk for å bevare den positive utviklingen i norsk økonomi. Det betyr at vi ikke kan få til alle punktene i Voksenåsen-erklæringen så raskt som vi ønsket. Dette gjelder blant annet viktige prioriteringer innen samferdsel, utdanning og kultur, sier Einar Steensnæs.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!