KrF-tillitsvalgte har talt: JA til Ap og Sp

Men Erna Solberg er fortsatt deres førstevalg som statsminister.

KNIVSEGG: Knut Arild Hareide (Krf) legger opp til politisk balansegang inn mot valget til neste år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KNIVSEGG: Knut Arild Hareide (Krf) legger opp til politisk balansegang inn mot valget til neste år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): Et flertall av Kristelig Folkepartis tillitsvalgte og folkevalgte foretrekker regjeringsdeltakelse med Ap og Sp framfor Høyre, Frp og Venstre.

Det viser en rundspørring Dagbladet har foretatt blant KrFs kommunestyre- og fylkestingsrepresentanter, samt medlemmer i sentralstyret, landsstyret og lokallagene. Over 600 har svart.

Velger Erna

54 prosent ønsker at KrF skal gå i regjering med Ap og Sp, 46 prosent vil være på lag med Høyre, Frp og Venstre, noe som er nærmet identisk med det de svarte da Dagbladet spurte om det samme i mai 2015.

På spørsmål om hvem de helst vil ha som statsminister, svarer 65 prosent Erna Solberg, 35 prosent svarer Jonas Gahr Støre.

Ap-nestleder Hadia Tajik tar i mot KrF med åpne armer.

- Det at de tillitsvalgte fortsatt foretrekker et regjeringssamarbeid med Ap og Sp forteller meg at mange i KrF har erfart at det går fint å samarbeide med Ap, enten det er om skatt-, familie- og likestillingspolitikk på Stortinget, eller om det er rundt om i landet hvor vi samarbeider i flere kommuner, sier Tajik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer