KrF-topp: - Frp kan selv rette opp inntrykket

Fremskrittspartiet kan benytte regjeringssonderingene til å rette opp inntrykket, mener KrFs Geir Jørgen Bekkevold.

- KAN RETTE OPP: Fremskrittspartiet kan benytte regjeringssonderingene til å rette opp inntrykket som er skapt i internasjonal presse, mener KrFs Geir Jørgen Bekkevold. Bildet viser Frps leder Siv Jensen. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
- KAN RETTE OPP: Fremskrittspartiet kan benytte regjeringssonderingene til å rette opp inntrykket som er skapt i internasjonal presse, mener KrFs Geir Jørgen Bekkevold. Bildet viser Frps leder Siv Jensen. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fremskrittspartiet har en god anledning til å vise at det ikke er et innvandringsfiendtlig parti gjennom sonderingene i Nydalen og eventuelle regjeringsforhandlinger senere, sier Bekkevold til NTB.

KrFs innvandringspolitiske talsmann oppfordrer Frps ledelse til å omsette budskapet fra tirsdagens pressekonferanse til praktisk politikk - når plattformen til en ny borgerlig regjering skal meisles ut.

Det er en kjent sak at KrF og Frp står langt fra hverandre i asyl- og innvandringspolitikken, men Bekkevold vil ikke kommentere Siv Jensens bruk av begrepet «snikislamisering» fra 2009.

- Jeg nøyer meg med å si at jeg har vært veldig tydelig overfor Frp i innvandringsspørsmål - også på Stortinget, sier han.

Bekkevold vil ikke gå med på at et eventuelt regjeringssamarbeid innebærer at KrF samtidig legitimerer alle Frps standpunkter.

- Et samarbeid innebærer en anerkjennelse av partiet som sådan, men jeg tar sterk avstand fra at vi dermed legitimerer Frps partiprogram eller uttalelser fra enkeltpolitikere, sier han.

(NTB)


- GOD ANLEDNING: - Fremskrittspartiet har en god anledning til å vise at det ikke er et innvandringsfiendtlig parti gjennom sonderingene i Nydalen og eventuelle regjeringsforhandlinger senere, sier Bekkevold til NTB. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD/NTB SCANPIX
- GOD ANLEDNING: - Fremskrittspartiet har en god anledning til å vise at det ikke er et innvandringsfiendtlig parti gjennom sonderingene i Nydalen og eventuelle regjeringsforhandlinger senere, sier Bekkevold til NTB. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD/NTB SCANPIX Vis mer