Bom stopp

KrF-topp droppet møte: - Uakseptabelt

Tønsberg-ordfører Anne Rygh Pedersen ble droppet av statssekretær Ingelin Noresjø (KrF). Etter 50 år med vent, og et avlyst møte i fjor, er tålmodigheten slutt.

AUDA: Statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) droppet møtet med Tønsberg kommune. - En glipp, sier hun til Dagbladet. Foto: Vidar Ruud / NTB
AUDA: Statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) droppet møtet med Tønsberg kommune. - En glipp, sier hun til Dagbladet. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag skulle ordførerne i nabokommunene Tønsberg og Færder ha et møte med statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) for å få avklart fremtiden for Bypakke Tønsbergregionen.

Slik ble det ikke. Noresjø dukket aldri opp.

- Det er helt uakseptabel oppførsel fra politisk ledelse i et departement, raser Tønsberg-ordfører Anne Rygh Pedersen (Ap).

- Vi og embedsverket i departementet satt i en halvtime og stirret på hverandre mens vi ventet. Vi ringte Noresjø, men hun tok ikke telefonen, fortsetter ordføreren.

Ventet 50 år

Rygh Pedersen har selv vært statssekretær, riktignok for et annet parti og en annen regjering. Likevel kan hun dermed et og annet om hvordan politisk drift av en regjering bør fungere.

- Og jeg vet at det ville vært utenkelig for meg å bare ikke stille til et slikt møte etter det er avtalt. Da avlyser man heller, framfor å kaste bort alle andre sin tid, sier hun videre.

Saken blir ekstra sår for Rygh Pedersen fordi Tønsberg har brukt 50 år på å gjennomføre et større samferdselsløft i byen. Nå må de vente litt til.

- Og nå er vi helt i innspurten, vi skulle omsider komme videre med prosjektet. Derfor skulle vi ha dette møtet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer