Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF-topp kritiserte Bondevik

I går fikk statsminister Bondevik så mye pepper fra partifelle og ordførerkandidat i Ålesund, Leif Hovde, at han ba ham være mer positiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Det var under KrFs valgkampåpning i Møre og Romsdal at KrFs ordførerkandidat i Ålesund ikke greide å holde sin irritasjon tilbake. At han etterpå fikk kjeft av statsministeren, skremmer ham ikke.

- Jeg ser det som en oppmuntring at statsministeren ber meg være positiv, sier den frittalende KrF-politikeren.

Et skremmeskudd

- På en gallup forrige uke kom det fram at lokalpolitikerne til KrF er mer populære enn rikspolitikerne, det må komme som et skremmeskudd for dem, sa Hovde med klar adresse til statsministeren to stoler bortenfor.

I februar gikk Leif Hovde ut med krass kritikk av Bondeviks regjering. Han var lei av å sitte med svarteper i en kommune som ligger med brukket rygg, og vurderte å gi seg i politikken. Men han har ombestemt seg og stiller som ordførerkandidat i hjembyen Ålesund. Å ta opp kampen mot sine egne er han ikke redd for.

- Vi må fortsette å gi voksenopplæring til våre rikspolitikere.

- Går du inn i valgkampen med en bismak?

- Nei. Jeg står fullt og fast på partiets verdisyn, men det er lov å reagere når vi må si opp helsepersonell og stenge sykehjemsavdelinger. Disse englene gråter ikke for sine egne arbeidsplasser, men fordi de vet at mange eldre vil få det vondt, ja, kanskje dø av mangel på pleie, sier han.

- Noe valgflesk til salgs har vi definitivt ikke. Vi framsatte krav til statsministeren i februar om å se på fordelingsnøkkelen til kommunene. Svaret vi fikk tilbake fra vår borgerlige regjering, var å øke eiendomsskatten. Uhørt, sier han.

En dag med bismak

Om vaflene var gode, sola skinte og Inger Lise Rypdal sang vakkert, ble det en valgkampåpning med malurt i hjemfylket for statsministeren. I tillegg måtte han tåle ydmykende kommentarer fra sine egne. Det hjalp så lite at han kom med fagre løfter.

IKKE VONBROTEN: Kjeft? Nei, jeg ser på det som en oppmuntring at statsministeren ber meg være positiv, sier Leif Hovde.