BLIR ALDRI EN AV ERNAS UTVALGTE: Geir Jørgen Bekkevold sier han ikke er aktuell som statsråd i en regjering med KrF og de borgerlige partiene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BLIR ALDRI EN AV ERNAS UTVALGTE: Geir Jørgen Bekkevold sier han ikke er aktuell som statsråd i en regjering med KrF og de borgerlige partiene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

KrF-topp med iskald skulder til Erna: - Jeg blir aldri statsråd i en Solberg-regjering

Den populære KrF-eren Geir Jørgen Bekkevold kommer til å si nei til Erna Solberg dersom hun ringer.

BØ I TELEMARK (Dagbladet): Etter at Rogaland KrF i helgen stemte for blå regjering - og sendte 15 blå og bare én rød delegat til landsmøtet - har vinden i partiet snudd.

Denne uka har fylkeslagene i Buskerud, Finnmark, Hedmark og Oppland alle sagt at de støtter Hareides veivalg inn mot Ap og Sp.

Onsdag kveld skal også Telemark KrF fatte sin beslutning.

Det er antatt at også Telemark KrF lener i rød retning når fylkeslaget samles til ekstraordinært fylkesårsmøte i Bø, men topper i Telemark KrF avviser overfor Dagbladet at utfallet av kveldens debatt er gitt.

Nei takk til Erna - uansett

Telemark har én stortingsrepresentant fra KrF, Geir Jørgen Bekkevold. Han har både nå og tidligere flagget stor politisk avstand fra spesielt Frp.

Bekkevold er i kveld klar på at han støtter partileder Hareides ønske om å gå i regjering med Ap og Senterpartiet. Bekkevold slår fast at han aldri vil kunne bli statsråd i Solberg-regjeringen dersom høyresida i partiet vinner kampen om retningsvalget.

- Jeg tror ikke Erna Solberg kommer til å ringe meg for å tilby meg en statsrådspost, uansett, sier Bekkevold og smiler skjevt.

- Men om hun skulle ringe deg?

- Nei, da svarer jeg Erna med at jeg ikke går med noen statsråd i magen. Jeg er ikke en aktuell statsråd for en regjering med Venstre, Høyre og Frp. Det har jeg slått fast før, og det står fortsatt ved lag, sier Bekkevold til Dagbladet, like før fylkesårsmøtet i Telemark KrF begynner.

KrF-toppen legger til at han håper Telemark KrF velger å støtte Hareides dreining mot Ap og Sp i kveld. Dersom høyresida i partiet likevel vinner fram til slutt, og KrF går i regjeringssamtaler med Solberg-regjeringen, sier Bekkevold han vil jobbe for KrFs politikk fra Stortinget.

Høyre og Ropstad

Kilder fortalte Dagbladet i går at Hareides fløy sier Kjell Ingolf Ropstad har posisjonert seg som en utfordrer til partiledervervet gjennom flere kalkulerte medieutspill. Onsdag ble det også kjent at Ropstad har vært i flere samtaler med Høyres pressesjef.

Bekkevold sa tidligere i dag han reagerer sterkt på at KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad angivelig kjørte sololøp da han utfordret statsministeren om abort.

Flere som gikk på talerstolen under årsmøtet i Rogaland KrF i helgen, brukte saken til å støtte opp under sitt syn om at partiet burde gå inn i Regjeringen Solberg, skriver NTB.

Dagbladet skrev at Ropstad og Høyres pressesjef Peder Egseth hadde samtaler før Solbergs abortutspill.

I forkant av møtet i Telemark i kveld innrømmer Bekkevold at han er spent.

- Telemark er ikke så rødt som mange kanskje tror fordi Ap står sterkt i fylket. Men det preger ikke nødvendigvis Telemark KrF. Jeg håper selvsagt fylkeslaget sier ja til Hareides forslag, men jeg tør ikke spå hva utfallet blir, sier han.