KrF-topp refser partikollega for homofilt bryllup: - Helt ok, ifølge partiledelsen

Partiledelsen i KrF forstår at folk reagerer på at en av partiets tungvektere nylig viet to kvinner.

FÅR KJEFT AV PARTIFELLE: Geir Jørgen Bekkevold viet to kvinner. Det liker hans kollega på Stortinget, Hans Fredrik Grøvan, svært dårlig. Partiledelsen forstår reaksjonen fra Grøvan. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FÅR KJEFT AV PARTIFELLE: Geir Jørgen Bekkevold viet to kvinner. Det liker hans kollega på Stortinget, Hans Fredrik Grøvan, svært dårlig. Partiledelsen forstår reaksjonen fra Grøvan. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Det krangles om vigsel av homofile par i KrF.

Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for partiet, har offentlig refset sin partikollega Geir Jørgen Bekkevold for at han nylig viet et homofilt par.

Bekkevold gjorde vielsen som privatperson, men likevel mener Grøvan at handlingen strider mot KrFs partiprogram. Programmet slår fast at ekteskapet er en union mellom mann og kvinne.

- Dette burde vært ugjort, og det er umulig å skille mellom privatperson og hvem du er i partiet. Det var ikke bra, sa stortingsrepresentant for Hans Fredrik Grøvan til NRK Sørlandet onsdag kveld.

Torsdag formiddag ønsker Grøvan ikke å si mer om saken:

- Vi har blitt enige om at det er partiledelsen som skal håndtere saken nasjonalt. Nå har jeg sagt mitt i lokalmedier, og viser til partiledelsen i denne saken videre, sier han til Dagbladet.

- Betyr det at du ikke står for det du sa?

- Nei, nei. Jeg står for hvert ord, svarer han.

Vigslet kommunikasjonssjefen

For å gjøre saken enda mer pikant: Det var KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset og hennes kvinnelige partner som ble viet av Bekkevold. Hun ønsker ikke å kommentere Grøvans utspill:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer