Bompengestriden

KrF-topp ut mot Frp: - Feil at vi har godtatt en skisse

KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan avviser at det bare er Venstre som ikke har vedtatt bompengeskissen.

FRP TAR FEIL: KrF har ikke tatt stilling til noen skisse, slik Frp gir inntrykk av. Det slår KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan fast. Foto: Ned ALley/Scanpix
FRP TAR FEIL: KrF har ikke tatt stilling til noen skisse, slik Frp gir inntrykk av. Det slår KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan fast. Foto: Ned ALley/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er stikk i strid med det Frp-leder Siv Jensen og andre Frp-kilder har sagt de siste dagene.

- Tre partier har sagt ja. Det er Venstre som blokkerer for dette. Da mener jeg at de må tenke seg litt om, sa Jensen på Dagsrevyen søndag kveld.

Dette stemmer ikke, ifølge KrF:

- Det foreligger ingen skisse som KrF har tatt stilling til, sier KrFs parlamentariske leder, Hans Fredrik Grøvan, til Dagbladet.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad innkalte søndag kveld sitt landsstyre. Etter møtet ville ikke Ropstad si noe om skissen som Frp's landsstyre tidligere på dagen hadde sagt ja til og ikke vil forhandle mer om.

- Samtalene fortsetter

- Vi ble informert om samtalene som har pågått, og om tiltak som kan være aktuelle. Men det var ingen ferdigforhandlet skisse fra de partilederne. Samtalene fortsetter for å finne en løsning innenfor rammen som Granavolden og nasjonal transportplan (NTP) trekker opp, sier Grøvan.

- Er det noe i den skissen det ble informert som KrF ikke kan godta?

- Jeg vil ikke kommentere enkeltelementer på dette tidspunktet. Vårt utgangspunkt er Granavolden-plattformen og NTP. Det viktige for oss er at vi finner virkemidler som tjener de langsiktige klimamålene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer