KrF-topp vil skrote kontantstøtten

- Bør isteden legge til rette for å kombinere famililiv og jobb, mener fylkesvaraordfører.

PÅDRIVER FOR KONTANTSTØTTEN :   Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland på en pressekonferanse i 1998 om kontantstøtte.
Foto: Anders Knudsen, NTB Scanpix.
PÅDRIVER FOR KONTANTSTØTTEN : Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland på en pressekonferanse i 1998 om kontantstøtte. Foto: Anders Knudsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KrFs Peter Eide Walseth mener kontantstøtten ikke gir større valgfrihet for småbarnsfamilier og vil derfor avvikle ordningen.

Daværende KrF-statsminister Kjell Magne Bondevik innførte kontantstøtten i 1998 med daværende KrF-leder og familie- og barneminister Valgerd Svarstad Haugland som pådriver.

Peter Eide Walseth sier til Vårt Land at ordningen var et godt politisk virkemiddel da den ble innført, men i et leserinnlegg i avisa tar han til orde for at hjertesaken gjennom en årrekke bør fjernes.

- Om vi ønsker å skape større fleksibilitet og mer tid for foreldre og barn, bør det i 2014 handle om å tilrettelegge for å kombinere familieliv og jobb, mener Walseth som er fylkesvaraordfører i Nordland og gruppeleder i fylkestinget.

- Treffer ikke lenger
- Kontantstøtten treffer ikke lenger. For KrF skulle støtten handle om å gi barnefamilier valgfrihet. Men nå er det stadig færre som benytter seg av den, og da blir det valgfrihet for de få, ikke for de mange, sier han.

Walseth vil isteden at det jobbes for et mer fleksibelt arbeidsliv som kommer alle til gode. Han ser for seg en utvidet og fleksibel permisjonsløsning, eller kortere og mer fleksible arbeidsdager.

Stortingsrepresentant Olaug Bollestad er helt uenig og mener kontantstøtten er en god løsning, selv om få bruker den.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer