KrF-topper advarer Knut Arild Hareide mot Frp

- For noen av oss vil et slikt samarbeid bety svekket motivasjon.

FIKK BREV: Flere tidligere statsråder og andre toppfolk i KrF har skrevet brev til Knut Arild Hareide hvor de advarer mot samarbeid med Frp.
Photo: Marius Gulliksrud/ Stella Pictures
FIKK BREV: Flere tidligere statsråder og andre toppfolk i KrF har skrevet brev til Knut Arild Hareide hvor de advarer mot samarbeid med Frp. Photo: Marius Gulliksrud/ Stella PicturesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tidligere statsråder og andre toppfolk i Kristelig Folkeparti advarer KrF-leder Knut Arild Hareide mot regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

Blant de 24 KrF-erne som har underskrevet brevet, er tidligere parlamentarisk leder og statsråd Kåre Gjønnes, tidligere bistandsminister Hilde Frafjord Johnson, tidligere generalsekretær Inger Helene Venås, og tidligere nestleder og statssekretær Odd Anders With.

Vårt Land har fått tilgang til brevet. Brevet er formulert som en sterk støtte til Knut Arild Hareide som partileder.

Ødelagt forhold til KrF Brevskriverne uttrykker at de er stolte av Hareides arbeid og valgkamp, men de er krystallklare på anbefalingen om å styre unna Frp.

Brevskriverne mener deres forhold til KrF blir ødelagt dersom KrF binder seg politisk til Frp.

- For noen av oss vil et slikt samarbeid bety svekket motivasjon. For andre av oss - og flere til - vil det bety at vi parkeres som aktive partipolitiske ambassadører. Det viser reaksjoner vi har fått, heter det i brevet.

- Vil vel Brevskriverne vil overfor avisen ikke kommentere innholdet. Hareide vil derimot kommentere saken. Han opplyser at han har lest brevet nøye og at han har tatt det med seg i sine redegjørelser til den nye stortingsgruppen og sentralstyret.

- Dette er folk som vil KrF vel. Vi har et landsstyrevedtak og det ser jeg stivt mot. Vi skal ha samtaler. Jeg tror alle ser at det vil være både positive og negative ting med regjeringsdeltakelse, kontra opposisjon i Stortinget, sier Hareide.

Han mener det er galt å konkludere nå og viser til at KrF ikke har hatt samtaler med de andre borgerlige partiene ennå.

- Det er mange nå i partiet som gir kloke råd. Men når vi går inn i prosessen om regjering, skal det være reelle samtaler og drøftelser med de andre partiene, sier han.

(NTB)