KrF-topper diskuterte Venstre-brudd

«Skillet m/Venstre er ikke mer alvorlig for sentrum enn det med Senterpartiet».

ALENEGANG: I lappen Dagbladet fant, heter det «Skillet m/Venstre er ikke mer alvorlig for sentrum enn det med Senterpartiet». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Montasje: Dagbladet
ALENEGANG: I lappen Dagbladet fant, heter det «Skillet m/Venstre er ikke mer alvorlig for sentrum enn det med Senterpartiet». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Montasje: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Skillet m/Venstre er ikke mer alvorlig for sentrum enn det med Senterpartiet».

Talepunktet står skriblet ned på en gjenglemt lapp Dagbladet fant i møterommet på Radisson Blu-hotellet på Gardermoen onsdag, der KrFs landsstyre og stortingsgruppe møttes bak lukkede dører for å diskutere regjeringssonderingene. Etter det Dagbladet erfarer, diskuterte også landsstyret et mulig brudd med Venstre.

- Alle mener det er dramatisk å bryte med Venstre, men noen er villige til å ta dramaet, sier en kilde som deltok i møtet.

Etter det Dagbladet forstår, er motviljen mot å gå inn i regjering med Frp svært stor.

For KrF kan dessuten belastningen med å være medansvarlig for kutt i hjertesaker som bistand og landbruk være et argument mot regjeringsdeltakelse - selv om Venstre går inn og KrF loves gjennomslag på andre områder.

Selvmordspakt I lappen Dagbladet fant, heter det videre:

«Dette er ikke så mye ta stilling ut fra. For meg er utviklinspolitikk og landbrukspolitikk såpass viktig. "Vi møter forståelse hos de andre" er noe vagt.»

KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande har gjentatte ganger sagt at de har forpliktet seg til en selvmordspakt: De går bare inn i regjering sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer