40 DRUKNET: Rundt 40 mennesker druknet på vei fra Nord-Afrika til Europa da båten de satt i, sank utenfor Sicilia, opplyste Redd Barna i går. De 40 skal ha vært om bord i en oppblåsbar båt sammen med 137 andre, melder nyhetsbyrået AFP. Her blir flyktninger reddet fra en båt utenfor Sicilia. Foto: AP / NTB Scanpix
40 DRUKNET: Rundt 40 mennesker druknet på vei fra Nord-Afrika til Europa da båten de satt i, sank utenfor Sicilia, opplyste Redd Barna i går. De 40 skal ha vært om bord i en oppblåsbar båt sammen med 137 andre, melder nyhetsbyrået AFP. Her blir flyktninger reddet fra en båt utenfor Sicilia. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

KrF-topper nærmer seg smertegrensa

I går druknet flere titalls desperate flyktninger i Middelhavet. Her hjemme bidrar flyktningkatastrofen til at til at samarbeidsklimaet mellom Frp og KrF er dårligere enn noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Flere fylkesledere i Kristelig Folkeparti (KrF) mener de nærmer seg smertegrensa for hva partiet kan tåle i samarbeidet med regjeringspartiene - og da særlig Fremskrittspartiet (Frp).

Den betente striden rundt asylpolitikken har ikke akkurat bedret samarbeidsklimaet, og i skyggene lurer konflikten om søndagsåpne butikker.

Det hjelper heller ikke at Per Sandberg i helga ble enstemmig gjenvalgt som nestleder, iført ei t-skjorte med anker og påskriften «Good Journey».

- Kynisk- Jeg tror folk er lei. Men det kyniske er jo det at Siv Jensen og Frp synes det er greit å drive dobbeltkommunikasjon på den måten. Sandberg må ha ryggdekning i partiet, ellers hadde de ikke gjenvalgt ham - i ei usmakelig t-skjorte. Det er det som provoserer meg, sier fylkesleder Trude Brosvik i Sogn og Fjordane KrF.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn