Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF under sperregrensen

Fra 10 til 2 på Stortinget hvis valg i dag.

 TØFFE TIDER:  KrF-leder Dagfinn Høybråten har hatt mye å svare for å vinter. 3,9 på siste menignsmåling kan gi flere spørsmål. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
TØFFE TIDER: KrF-leder Dagfinn Høybråten har hatt mye å svare for å vinter. 3,9 på siste menignsmåling kan gi flere spørsmål. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Velgerne flykter fra Kristelig Folkeparti, som faller mer enn to prosentpoeng og havner under sperregrensen på en ny meningsmåling.

Partiet går tilbake 2,1 prosentpoeng og får 3,9 prosent oppslutning på en meningsmåling som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i februar.

Om målingen hadde vært stortingsvalg ville Kristelig Folkeparti bare fått to mandater på tinget.

I dag har partiet ti stortingsrepresentanter. KrF-leder Dagfinn Høybråten vil ikke kommentere tallene.


Blått 92-77Målingen viser ellers et klart borgerlig flertall med 92 mandater mot 77 rødgrønne. Høyre og Frp har nesten flertall alene.

Arbeiderpartiet og Høyre er de store vinnerne på målingen.

Ap bykser fram 3,3 prosentpoeng og lander på 31,4 prosent. Høyre kan notere en framgang på 2,5 prosentpoeng til 24,4 prosent. Frp er nest størst på borgerlig side med en framgang på 0,2 prosentpoeng til 22,3.

Sosialistisk Venstreparti går tilbake et halvt prosentpoeng og får 6,9 prosent. Senterpartiet får 5 prosent, tilbake 1,0.

Venstre går også tilbake et halvt prosentpoeng og karrer seg så vidt over sperregrensen med 4,2 prosent.

(NTB).


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!